C-11

begum, aku reply ko..


i’m a bit indecisive whether to write this in bahasa or in english..ok, i’ll make it in bahasa..it’s something i feel like writing as a reply to my friend’s entry..

begum,

aku sokong ko, sebab aku pun dulu tak berapa nak bijak mase masuk mozac..aku pun selalu fikir kenape la orang lain tu sume sangat pandai..especially bile blajar buat lejar..aida amira terer gile sampai aku terpakse tiru lejar die mase baru-baru belajar buat akaun..last-last, sampai ke sudah aku tak reti buat akaun..dan, bile aku kat kelas f.2 beta, aku dgn avec and lea kena asingkan mase klas math..ktorang adalah antara calon-calon yang dikenalpasti sebagai calon tak boleh dapat A math PMR ok..siot tol cikgu bistamam..

haha, ye, aku pun penah masuk semua kelas dari beta sampai theta, tapi tak pernah masuk alpha..tapi seingat aku, aku tak penah masuk kelas sigma, tapi since aku dh penah sampai theta yg lagi teruk dari sigma tu, kire lagi hebat la..tak payah susah2 step by step..humban je terus kt theta tu..

aku ingat lagi, f.1 aku jd best freshie, tapi aku cam tak menggunakan kemenangan tu..aku cam blur, aku best freshie, jadi..?ape yang aku bleh buat..kalo aku tau, aku ngorat banyak2 abg senior..bleh dapat banyak dedication..haha..tp aku tak ngorat pn still ramai yang contact aku..well~*muke blagak lagi annoying* ko niat nak gulingkan aku sebab aku femes kan begem..?hahaha..

mase aku f.2 aku blom ade geng lagi..masih mencari2..dok kt kelas beta..ari2 gaduh dgn puden and pejol..markah math pn selalu je teruk..salu kena marah dengan cikgu siti itu..uwaaa~~ape la yang susah sangat agaknya math f.2 tu..tp sebab aku dok dengan hana dan e-dye yg rajin, derang aja aku theorem pitagoras smpai pandai, aku dpt 98 tau x midsem test..pastu k.noly cm inspire aku supaya bleh msk f.3 alpha and aku dpt no 32 dlm batch ujung tahun tu, tp ms f.3 alpha ade 31 org je..huhu..maka aku pn tcampak kt 3 omega..owh ye, f.2 dulu darul pn cabar aku..cmne la aku bleh lupe kisah si darul tu ms f.2..hoho..

so f.3 aku msk klas omega..dok dgn bella, blkg aku adil n apam..derg ni dr kecik2 pn mmg tak boleh dipisahkan..cek pn sme dlm kelas tu..kemain dok depan, tp tdo je spanjang klas..cikgu tak pasan plak tu..sbb die dok 1 meja sblh dinding..sikgu pasan yang tdo kt tengah je..bengang aku..bella ni plak jenis yg blaja sampai gile, aku pn terikot la..segan la plak die blumba dgn adil and apam..jadi aku pn participate..ujian satu aku dpt no 12 ok dlm batch..tp mase tu xde reshuffle, so aku masih lagi sangkut kt omega..and mase tu adil dpt no.2 kot dlm batch..bleh geng dgn capet tol adil ms tu..

ha, maka, even aku xpnah msk klas alpha, aku pnah ade result klas alpha weh..haha..

seterusnya, f.4 aku dah start rase pnat belaja and tak puas main..maka, aku g volunteer buat backdrop la, join team debate la, pastu dgn band yg mmg sentiasa ade latihan, join hoki, softball, netball (masih gigih berusaha), dgn tbe2 jadi calon exco (thanx gundam!), team editor magazine..dgn event menari2 tu..cmne aku nak belaja..bile je pn bleh belaja mcm tu..?mmg begum yang pilih tarian bollywood, tp aku yg jenuh mngajar..aku ingt lg muke jihan dgn shahira anak cikgu tamam mnyampah kat aku pakse derg mnari..and muke kontrol bangla dgn blues kne mnari bollywood..haha..weh! aku ade lg sume gmba menari tu..haha..dan ye, era dapat no. beratus2 dalam form bermula..mak aku pening mula2, setiap kali kua result mak aku akan datang sekolah bebel kat aku..aku mule2 insaf, tapi imagine mcm mane aku nak keja ape yang aku dh miss..mmg dh terlambat..tapi serious aku enjoy time tu..klas aku pn merasa bila cikgu yatie marah and suruh ktorg berator dpan lab sebab result quiz teruk..ms dgn ckgu faizah pn siap kensel klas sbb ktorg lmbat masuk lab..huhu..

dan aku terus menjadi penghuni setia kelas theta..smpai f.5..puas aku berusaha dgn membawak toyol time exam, tapi, tak berkat la tu..tu yang dok stay kat theta tu..tp merasa la jgak aku dok klas alpha..sebab klas english aku kt klas alpha..jauh aku merantau setiap hari dr theta ke alpha..huhu..

aktiviti prep..?setahun ade 2 kali pasar mlm, so aku pn bz bincang2 nk jual ape, nak design name tag, em..homework, konon2 bleh siapkan ms stay up lpas prep..dan harus la takde maknenya..stay up bace novel ade la..hoho..tak pn, tdo..tak pn, latihan band..huhu..apekah..

kesimpulannya..?

kenapa semua cerita psl diri sendri sume tu..?ok aku rindu sekolah..

Advertisements

6 thoughts on “begum, aku reply ko..

    1. eleh begum..time2 ni la ko rndu skolah..ble aku bwk naik skolah, sume cikgu ko elak..malu2 kambing konon..hati ropol2..sudah la begum..

    1. ye ke..?ko lower form dok alpha ok..kire smngt alpha tu dh di-built in kn dkat ko sjak azali..xde mkneny..

    1. haha..aku xde niat sop ban alpha..ko kne fhm..beza org yg forever dok alpha dgn org yg nvr dok alpha..haha..

      seriously, aku jz bergurau ok..

      neway, lme xjmpe ko kt alam blogging ni..ape cer..?ye sile jgn ckp ko nk blk msia summer nnti..sile cite benda lain..aku jeles..hoho..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s