Uncategorized

nak puasa kt sekolah~!!!


i just watched a video made by some juniors from high school and seriously, it brings back all the memories i’ve had into mind..i know high school was so history now but no, i couldn’t stop being emotional about it..high school was my second home after home and 5 years was long enough to create concrete attachment between me and school, me and friends, me and teachers and me and all the memories..

the video reminds me a lot about my time during that exact time of the year – celebrating and undergoing ramadhan with teachers and friends, well, mostly friends..i couldn’t really recall if we undergo ramadhan when we were in f.3..but I knew exactly that we went through ramadhan together when we were in f.4 and f.5..i remembered sitting for SPM while we were fasting but around that time, the juniors have already started their final semester holiday..so it was quite quiet and not so much fun to tell about..i’d like to tell about the ramadhan when we were in f.4 (2003)..

buka puasa selalu dalam pukul 7-7:30 ptg kat malaysia tu..so dalam pukul 6.30 ptg ramai yg dah beratur kat dewan makan ambil makanan masing2..selalu banyak je makanan kt dewan makan tu tapi selalunya, lepas dh amek makanan kt dewan makan, beli pulak telur goreng dkat kantin k.bedah..tak pun beli air..padahal kat dewan makan tu ada je air, tapi nk jugak membazir beli air kt k.bedah tu..selalu derg (begum chi2 bella LEA) *to name a few* g kantin sbb selalu adik2 contact derg akan lepak depan bilik gamelan, area dewan or surau al-abrar *aku ingt nama surau!* so derg sbnrny nk cuci2 mata..kalo nasib baik bdk2 badri xde derg dpt la borak kjap dgn adik2 derg..aku tak terlibat ok aktiviti korg..aku mmg nk beli air horlicks kegemaran je..rekod aku bersih k..xde ny adik2 contact..korg je gatal..haha..

selalu bulan puasa akan ada turn pergi bazaar ramadhan kat area blkg umah bent..owh ok aku dah lupa apa nama taman rumah bent tu..begum, apa nama tempat bazaar tu..?damn it..yang penting bazaar tu kat kawasan sempit dan selalu jam sbb dekat dgn Melaka central and tesco..kenapa la sekolah aku agak bijak pilih bazaar yang tu..?ok tak kisah..selalu kalo bukan turn batch sendiri, akan kirim kat junior J ktorg tak mkn masa buka, ktorg save utk makan malam2..masa org smyg terawikh ke..ok..kantoi eskep terawikh kt situ..*sekali sekala je ok*

selalu lepas buka ktorg akan smyg magrib kt asrama, pastu berkumpul kt basketball court utk smyg isyak and terawih..kalo semayang terawih ktorg akan dok either 2nd row from front *sbb front row bdk2 badri and alpha dh penuhkan – (tp 2nd row pn view still ok..ehem)..masa tu, adelah a few guys batch sendiri yg menjadi objek perhatian..masa tu derg la yg dirasakan memenuhi semua ciri2 lelaki yg bleh dibuat laki..apekah..?masa tu, antara yg menjadi objek perhatian ktorg adlah amir, anas, opie, amatmu, apaino, ROHAN dan tak lupa jugak keteng, daus, shakar..haha..sorry weh, korg menjadi topic perbualan ktorg tp ok ape..c-11 tengok korg k..*apa signifikan nya..?*or row plg blkg, senang nk baring2 di luar medan penglihatan cikgu mail..

check these out (there are two, one photo each link)..

tp ktorg penah je eskep smyg terawih *masa tu dh hujung2 ramadhan, dh xsabar nk raya, and ms tu final exam dh abes kot..org lain dok beribadah di bulan yg mulia, ktorg bleh main2 kad kt dorm C..em, ade lagi, senior buat sesi bermaafan pn ktorg x g..agak kurang ajar la jgak..owh well, budak2 lagi masa tu..tp ktorg make up blk dgn junior ktorg..ktorg agak baik la jgak dgn junior setahun ktorg..sbb most of us bdk2 band..ktorg byk spend masa sme2, so, sbb tu la kot bleh baik..ok rindu band plak skrg~!!!

Owh, sungguh rasa nk g panjat bukit muzaffar tu..datang masa bulan puasa..beratur pakai baju kurung kt dewan makan..buka puasa sama2..kagum dengar amatmu azan utk buka..smyg terwih kt court..g kelas tgk berapa org je dtg prep..kantoikn bdk2 yg x g prep kt asrama..wuaaa~!!! mahu puasa kt msia..sobsob..i miss my school years..

Advertisements

4 thoughts on “nak puasa kt sekolah~!!!

    1. ha~!!! taman cempaka..plis2 begum..sponsor tiket aku..nk blk~~~ko share2 dgn lea sume..bella yg dh keja plg kaya..soh dia chip in 1000..one way je pn xpe..blk nnti aku beli tiket sndri..cepat buktikan kasih syg ko~!

  1. yuyu….suddenly ol the memories comes back…i miss ol those moments…jom la panjat bukit muzaffar balik nk???begum..ak tau ko on je kan??ehehe

    1. nk pnjat jgak..nk smyg trawih kt court tu..nk usha bdk2 cute kt depan..haha..cpat2 sume org sponsor aku blk ujung thn ni..haha..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s